Hayatımın En Beklenmedik Dönüm Noktası: Vavada Chicken Road Game ile Tanışmam
İnsan bazen sadece bir tesadüfle bütün hayatının yön değiştireceğini bilmez. Benim hikâyem de aynen böyle başladı. Bir sabah, uyanır uyanmaz elimdeki telefonla sosyal medyada gezinirken bir paylaşım dikkatimi çekti. Alakasız bir grupta, bir kullanıcı yazmış: “Günümün en keyifli anı vavada chicken road game sayesinde başladı.” İlk başta anlam veremedim. Nedir bu? Bir oyun mu? Şaka mı yapıyorlar? Ama içimdeki merak ağır bastı. Çünkü ben de aylardır hayatımda bir boşluk hissediyordum. Sanki her şey aynıydı, sabah kalk, işe git, akşam eve dön, hiçbir heyecan, hiçbir değişiklik yoktu.
İnternetten araştırmaya başladım. Vavada chicken road game hakkında yazılanlara göz gezdirdim. Gördüğüm yorumların samimiyeti beni etkiledi. Kimse abartmıyor ama herkes “bir şans ver” diyordu. Ve ben de o gün ilk kez bu oyunu indirdim. İlk dakikalarında “ne kadar basit” diye düşünmüştüm. Tavukları yoldan karşıya geçirmeye çalışıyorsun. Ama oynadıkça anladım ki, olay sadece refleks değil. Düşünmek, plan yapmak, sabırlı olmak gerekiyor. İlk denemelerimde hep kaybettim ama pes etmedim. Çünkü oyun beni içine çekmişti. Sadece eğlenceli değil, içinde başka bir şey vardı. Bir hedefe ulaşmak gibi. Bir mücadele gibi.
Bir hafta içinde neredeyse tüm boş zamanlarımda vavada chicken road game oynamaya başladım. Sabah işe giderken otobüste, öğle arasında molada, akşam yorgun argın eve geldiğimde. Bu oyun, hayatımın sıkıcı döngüsünde bana bir pencere açmıştı. Hem rahatlatıyor hem de kazandırıyordu. Evet, yanlış duymadınız, kazandırıyordu. Oyundaki başarılarım puanlara, puanlar da kazanca dönüşüyordu. Önce küçük rakamlarla başladı her şey. Ama devam ettikçe sistemin içinde daha iyi oynamayı öğrendim. Hangi hamlede ne olur, ne zaman sabretmek gerek, ne zaman risk almak gerekir... Bunların hepsi bu oyunun içinde gizliydi.
Asıl dönüm noktasıysa kuzenim Ahmet’le konuşmamda geldi. O dönemde işleri kötü gidiyordu. Kredi kartı borçları, ödenmemiş faturalar, moral bozukluğu… Oturduk bir akşam balkonda, ona bahsettim: “Bak Ahmet, belki saçma gelecek ama vavada chicken road game benim bu aralar en huzur bulduğum yer.” Önce güldü. “Tavuklarla mı para kazanıyorsun?” dedi. Ama o gece merak etti, indirdi. Sonraki hafta boyunca her gün konuştuk. O da oyuna sardı. İkimiz de farklı stratejiler geliştirdik. Kim daha ileri seviyeye ulaşacak, kim daha fazla puan toplayacak… Aramızda tatlı bir rekabet başladı. Ama en güzeli, Ahmet’in moralinin yükselmesiydi. Artık geleceğe dair umudu vardı.
Zamanla çevremdeki birçok kişi bu oyunu oynamaya başladı. Kimi sadece kafa dağıtmak için, kimi de benim gibi farklı bir gelir kapısı olsun diye. Çünkü vavada chicken road game sadece bir oyun değil, bir fırsat. Evet, belki ilk başta sıradan görünüyor, ama içine girdikçe görüyorsun ki bu, seni geliştiren, düşündüren, hızlandıran bir sistem. Her yeni seviyede biraz daha ustalaşıyorsun. Kaybettikçe öğreniyorsun, kazandıkça cesaretin artıyor. Tıpkı gerçek hayat gibi.
Şu an her gün mutlaka zaman ayırıyorum. Sabah kahvemi içerken bile birkaç el oynuyorum. Artık oyundaki küçük detayları bile ezbere biliyorum. Ne zaman yavaşlamam gerek, hangi an hamle yapmalıyım, ne zaman beklemeliyim… Vavada chicken road game bana sadece bir oyun değil, bir disiplin kattı. Artık sadece ekran başında değil, günlük yaşamda da daha dikkatliyim. Daha planlıyım. Çünkü bir oyunda bile başarının sabırla geldiğini öğrendim.
Bir gün, sabah saatlerinde, sadece 10 dakikalık bir oyun seansında büyük bir ödül kazandım. O an elimde telefon, kalbim küt küt atıyordu. Kendime inanamadım. Bu kadar basit görünen bir şeyin hayatımda böyle bir etki yaratabileceğini hiç düşünmezdim. Ama oldu. Şimdi o anı düşündükçe hâlâ heyecanlanıyorum. Çünkü bu, sadece şans değil, emekti. Her el oynayışımda öğrendiğim, geliştirdiğim bir becerinin karşılığıydı.
Hayat bazen en beklenmedik yerden sana bir kapı açar. Ve o kapıdan geçip geçmemek senin elindedir. Ben o kapıyı açtım. Vavada chicken road game ile tanıştım. Hem eğlendim, hem kazandım, hem de kendime güvenimi yeniden kazandım. Eğer sen de yıllardır bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorsan, sabahları sebepsiz yere yorgun uyanıyorsan, artık hiçbir şeyden keyif almıyorsan... Sadece bir kez dene. Belki senin de hikâyen, tam bu cümleyle başlayacak: "Vavada chicken road game benim hayatımı değiştirdi."